Sportblessure

Een sportblessure is voor niemand leuk! Je durft niet meer op te starten maar wilt dat eigenlijk wel. Het is belangrijk om rust te nemen met een sportblessure, maar tegelijkertijd is het ook belangrijk om in beweging te blijven! De Me-Mover heeft al veel mensen met sportblessures geholpen. Hoe en waarom lees je hieronder. Een sportblessure kan opeens of langzaam ontstaan en heeft meerdere oorzaken. Hierbij kun je denken aan:

sporten met artrose

Té hoge en zware belasting van spieren en gewrichten

sporten met artrose

Een snelle en/of verkeerde beweging 

sporten met artrose

Plotseling door een val, klap of botsing

conditie opbouwen 60 plus header

Een sportblessure klinkt onschuldig maar de gevolgen kunnen groot zijn. Als je lang blijft lopen met een sportblessure kan dit uiteindelijk leiden tot zelfs een ziekenhuisopname. Het is dus belangrijk om direct te handelen. In de meeste gevallen is het belangrijk om te blijven bewegen. De Me-Mover heeft een lage impact op knieën, enkels en ruggengraat. Dit kan het revalidatieproces na een sportblessure versnellen. Raadpleeg ten allen tijde een deskundige.

De Me-Mover kan helpen bij een sportblessure onder medische begeleiding

De Me-Mover biedt een intensieve training voor het gehele lichaam. Zo ontwikkel je 6 van de 8 belangrijkste spiergroepen waarmee je de gewrichten in de buik, benen, billen en rug ook niet belast. 

Onderstaande sportblessures komen vaak voor onder de sporters:

Knieklachten - pijn door een verkeerde beweging
Springerskniepijn aan de voorkant van de knie
Patellofemoraal pijnsyndroom - pijn aan de knieschijf

Hamstring-blessure  - pijn aan de achterkant van het bovenbeen
Liesblessure - pijn aan de voorkant en binnenkant van bovenbeen, schaamstreek en onderbuik 

Scheenbeenklachten - pijn aan de binnenkant van één of allebei de onderbenen

sportblessure

''De Me-Mover is fantastisch! Ik heb geen last meer van blessures in rug, knie en hiel''- Richard

cardio apparaat cardio fitness krachttraining

Zo voorkom je een sportblessure

Heb je nooit eerder gesport of al een tijdje niet meer gesport? Dan is het belangrijk om dit rustig op te bouwen. Probeer wel iedere keer iets meer te doen en maak gebruik van een trainingsschema.

Begin met een warming-up om de spieren op te warmen. Dit kan door bijvoorbeeld een rondje te rennen of fietsen. Blijf hiermee doorgaan tot dat je warmer aanvoelt. 

Oefen bewegingen die passen bij jouw sport. De spieren worden hierdoor sterker. Zo reageer je beter op onverwachte situaties als een botsing of beweging. 

Rek en strek aan het einde van de training. Hiermee komt je lichaam tot rust en koelen de spieren af. Dit geeft een kleinere kans op spierpijn de volgende dag. 

Bij iedere sport heb je kans op verschillende blessures. Bekijk veiligheid.nl/kennisaanbod/sportblessures om verder te lezen hoe je dit kunt voorkomen. 

Zo ga je om met een sportblessure

Acute sportblessure
Koel direct de geblesseerde plek met een ice-pack. Voorkom dat je huid bevriest door dit in een doek te wikkelen. Rust goed uit en oefen geen druk uit op de geblesseerde plek. Probeer vervolgnes weer voorzichtig te bewegen. Door te blijven oefenen, gaat dit steeds makkelijker. Pak het sporten daarna weer rustig op met bijvoorbeeld de Me-Mover. Even proberen? Dat kan! Schrijf jezelf in voor de Me-Mover clinic.  

Chronische sportblessure
Pak uw rust door tijdelijk minder of helemaal niet te sporten. Beweeg voorzichtig. Het is belangrijk om wel te bewegen, anders kunnen uw spieren zwakker worden. Kies een sport die geen pijn doet, bijvoorbeeld met de Me-Mover. Gaat het beter? Begin dan heel voorzichtig weer met sporten. Train uw spieren zodat u minder snel blessures krijgt. Begin hier langzaam en voorzichtig mee. Een fysiotherapeut kan u hierbij helpen. 


conditie opbouwen 60 plus header
Ontdek pijnvrij sporten met de Me-Mover

Wil je het eens proberen? Boek een try-out. Wilma neemt je mee en geeft je handige tips. De kosten hiervoor zijn €25,- p.p. en mogelijk in de avonduren. Je start vanaf locatie Zwijndrecht of Ridderkerk. 

sportblessure

Richard Dunk > knie artrose

Helaas door artrose in mijn knieën werd "hardlopen"voor mij een drama met blessures! Door een positief verhaal over Me-Moveren waarbij er geen belasting op de knieen komt, maar wel alle spieren getraind kunnen worden,
werd ik nieuwsgierig. Na een "probeermoment"" bij RunonWheels was ik meteen enthousiast. Nu 3 jaar later nog steeds erg blij mee.

Liz Baas-Molenaar > sportblessure

Sinds mei heb ik een Me-Mover. In het begin nog wat onzeker maar na een paar keer moveren werd het steeds leuker. Eén tot twee keer per week doe ik naast mijn andere sport een tochtje Me moveren in de buitenlucht. Heerlijk!
Tot twee jaar terug kon ik nog hardlopen wat ik altijd heel lekker vond. Door blessures ging dat niet meer en tot mei kon ik geen andere vervanging van het hardlopen vinden die enigszins dezelfde voldoening gaf. Dus ja voor mij is het een welkome aanvulling op het sporten.
Mijn volwassen zoon die best sportief en sporttherapeut is gaat er ook regelmatig op. Hij zegt dan dat een ritje op de Me-Mover een prima work-out is.
Dus ja ik ben er erg blij mee!

sportblessure

Marianne Hoogendam-Keizerwaard > rugklachten

Wat een fijne begeleiding van Wilma. In het begin was ik bang en wilde ik niet dat Wilma mijn stuur losliet. Ik huurde voor een maand een Me-Mover bij haar en werd super enthousiast.. Ik kan eigenlijk niets qua sport beoefening. Door ernstige rugklachten met schroeven en een neurostimulator in mijn lijf en benen die alle kracht verloren hadden ,wist ik niet hoe ik weer fit moest worden. Juist die benen zijn voor mij belangrijk om te trainen, maar overal kreeg ik een blessure van. Nu nergens last van en ik sta iedere morgen om 6 uur in de ochtend ( lekker rustig op het fietspad) op en rij dan een rondje in Barendrecht. Ik kom elke dag een beetje verder. Vandaag mijn eigen mooie blauwe Me-Mover opgehaald bij Wilma. Wat een feest! een heel fijn betrouwbaar adres met echt aandacht voor de klant.

Stel een vraag