loopfiets volwassenen
Sporten met artrose

Sporten met artrose is lastig. De Me-Mover maakt dit een stuk gemakkelijker! Lees in dit blog waarom.

PLAN EEN TRY-OUT!

Sporten met artrose

Rust roest. Oftewel blijf in beweging! Sporten met artrose is moeilijk. Dat is iets wat veel mensen herkennen. Die eerste stap is lastig. Stijfheid en pijn maakt het opstarten zwaar. Al ben je wel of geen fanatieke sporter, je levert veel in om de welbekende ‘’knakkende knie’’ te voorkomen. Tot 2017 was Petra een fanatieke Bodypumper. ‘Doordat ik last kreeg van knieartrose moest ik steeds meer inleveren, van mijn geliefde groepsles Bodypump tot aan de lange wandelingen met de hond. Sporten met artrose werd steeds lastiger voor mij.’ Tijdens een korte wandeling met haar hond, zag zij Wilma op een Me-Mover rijden. 

Wilma is eigenaresse van Run on Wheels en Me-Mover dealer sinds 2017. Ze is regelmatig te vinden met haar Me-Mover door de natuurgebieden van Zwijndrecht. Toen Petra de Me-Mover voorbij zag rijden. Dacht zij: ’Wat is dat voor een ding? Het leek op een crosstrainer, maar dan in de buitenlucht.’ De dag erna plande Petra een try-out in bij Run On Wheels. Wilma nam haar mee op pad en liet Petra ervaren hoe het is om te sporten met artrose, maar dan zonder pijn!  ‘Normaal had ik altijd last van mijn knie, vooral de dag na het sporten.’ Je raadt het al. Na de try-out was Petra meteen verkocht. 

sporten met artrose

‘Door de Me-Mover heb ik mijn vrijheid terug gekregen!’ Petra

Hoe sporten met artrose onmogelijk werd voor Petra

Kou heeft invloed op je gewrichten, vooral bij mensen met artrose. Petra merkte dit ook. Haar knieën blokkeerde waardoor ze er flink doorheen zakte. Ze moest steeds meer inleveren. 

Vijf jaar geleden kreeg Petra te maken met een heftige knieblessure. ‘Toen de orthopeed mijn knieën bekeek met een zorgelijke blik dacht ik al meteen, dit is foute boel.’ Na een onderzoek bij de orthopeed werd haar verteld: ‘Erger dan dit, kan eigenlijk niet.’ 

Om de spieren soepel en sterk te houden. Wordt er geadviseerd om door te blijven sporten met artrose. ‘Ik ben een fanatieke sporter en genoot van de Bodypump les. Totdat het écht mis ging.’ ‘Het was winter waardoor ik nog meer last kreeg van mijn knieartrose. 

Mijn knieën blokkeerde waardoor ik er flink doorheen zakte’, vertelt Petra. Het werd dus tijd om definitief te stoppen met Bodypump. Petra stopte niet alleen met Bodypump maar ook met bepaalde werkzaamheden als kleuterjuf: ’De langere wandelingen met de kleuters moest ik inplannen op de dagen dat mijn collega deze kon opvangen.’ 

Dé oplossing om te blijven sporten met artrose

Petra ontdekte de Me-Mover en daarmee pijnvrij sporten.
De impact op de knieën, enkels en ruggengraat is namelijk radicaal lager dan bij hardlopen.

Tijdens de lastige en pijnlijke winter probeerde Petra toch in beweging te blijven door de crosstrainer te gebruiken in de sportschool: ‘Door te sporten op een crosstrainer kreeg ik geen last van mijn knie. Toch hield ik het niet langer dan 20 minuten vol. Waarom? Ik zat continu op een oersaai schermpje te kijken.’ 

Tijdens een wandeling met haar hond kwam Petra Wilma tegen op een Me-Mover. ‘Ik dacht, wat is dat voor een ding? Het leek op een crosstrainer, maar dan in de buitenlucht.’ Voordat Petra de Me-Mover aan wilde schaffen, was zij allereerst benieuwd of zij pijnvrij kon sporten met artrose klachten. Ze plande een try-out in bij Wilma en ging van start. ‘De try-out heeft mij ook kennis laten maken met het gebruik van de Me-Mover.’

Tijdens een proefles geeft Wilma handige tips en tricks. Zo leer je om op een verantwoorde manier te rijden op de Me-Mover. ’Normaal had ik altijd last van mijn knie, vooral de dag na het sporten. Na de try-out op de Me-Mover had ik nergens last van!’ Petra bestelde de Me-Mover bij Wilma van Run on Wheels. ‘De service stopt niet na je aankoop. Ik kan nog altijd bij Wilma terecht als er iets met mijn Me-Mover is.’

Zelfs de fysiotherapeut merkt het verschil

Inmiddels gebruikt Petra de Me-Mover 3 á 4 keer per week. ‘Om de dag ga ik een uurtje, er staat nu 400km per maand op de teller! Wie had dat gedacht?’ De fysiotherapeut merkte tijdens de massages dat de beenspieren van Petra waren toegenomen. Daarnaast zijn ook de spieren in haar knie soepeler en sterker geworden. ‘Die welbekende ‘’knak in de knie’’ was verdwenen. Sporten met artrose werd weer mogelijk. De Me-Mover heeft mij mijn vrijheid teruggegeven.’

sporten met artrose

Train de belangrijkste spiergroepen

Tijdens het Me-Moveren train je maar liefst zes van de acht belangrijkste spiergroepen. Bovendien sport je in de buitenlucht! Je zal veel bekijks krijgen van hardlopers en wielrenners terwijl jij voorbij racet. 

sporten met artrose

Werk aan je conditie en verbrandt calorieën

Je bouwt een conditie op en verbrandt veel calorieën door de hoge intensiteit tijdens het Me-Moveren. In vergelijking met traditioneel fietsen verbrandt je tussen de 30% en 40% meer calorieën. 

sporten met artrose

Ook voor pre- en postoperatieve behandeling

De Me-Mover is ook geschikt voor mensen met een: meniscus-, kruisband(en)- en spierscheuring. Daarnaast kan de Me-Mover ook gebruikt worden als pre- en postoperatieve behandeling. 

loopfiets volwassenen
Try-out inplannen?

Wil jij ook kennis maken met de Me-Mover? Plan een try-out in. Wilma neemt je mee op pad en geeft handige tips. De kosten hiervoor zijn €25,- p.p. en mogelijk in de avonduren. Je start vanaf locatie Zwijndrecht of Ridderkerk. 

Margo - revalideert van haar heupprothese 

Afgelopen december werd ik 60 jaar. Op 15 januari 2020 ben ik geopereerd en kreeg een nieuwe heup. Tot aan de operatie ben ik op de Me-Mover blijven trainen die ik in 2018 heb gekocht. De fysio vond het belangrijk dat ik in beweging bleef. Nu ben ik al weer buiten aan het trainen met mijn nieuwe heup en dat gaat prima op de Me-Mover, omdat de impact op mijn lichaam bijzonder laag is. De Me-Mover past dus prima in mijn revalidatie programma.

Patty - heeft problemen met haar knie

Wij, mijn man en ik, hebben nu sinds 7 nov 2019 een mover en zijn er erg tevreden over. Je moved er zo makkelijk 10 km mee weg. Helaas vanwege het slechte weer en wat problemen wat er precies met mijn knie is iets minder kunnen rijden. Maar de kniearts was erg enthousiast over de mover. En trouwens op de mover gaat het beter dan lopen. En de verkopers zijn super aardige mensen en ook erg geïnteresseerd. Ik zeg aanrader die mover.

Lenie - krijgt het hardloopgevoel weer terug

Vijf weken geleden voor het eerst kennis gemaakt met de Me Mover. Was al een tijd op zoek naar iets wat mij het hardloopgevoel weer terug zou geven. Helaas al 2 jaar geblesseerd. Tijdens de eerste kennismaking meteen zo enthousiast geworden dat ik de Me Mover voor een maand heb gehuurd. Eerst kijken of mijn knie goed bleef gaan en of ik het leuk zou blijven vinden. De afgelopen maand zonder pijnklachten genoten van het Me Moveren.Wilma en Aad, bedankt voor de goede service!

Stel een vraag