conditie opbouwen 60 plus header
Conditie opbouwen 60plus

Conditie opbouwen als 60plusser kan best lastig zijn. Waar begin je? Heeft het nog nut? Het is nooit te laat. Bewegen is goed, meer bewegen is beter en met de Me-Mover is het nog leuk ook!

PLAN EEN TRY-OUT!

Conditie opbouwen als 60-plusser

Als je een tijdje niks hebt gedaan, is conditie opbouwen als 60-plusser nog lastiger. Je hebt al meerdere keren geprobeerd om er iets aan te doen en toch word je er nog moe van waardoor je het niet vol houdt. Ook krijg je last van pijntjes, wat het allemaal niet makkelijk maakt. Balans houden wordt ook steeds moeilijker. Doorzetten is wel belangrijk om hier overheen te komen maar, waar moet je beginnen? Welke sport past bij jou? En hoe houd je dit allemaal vol? Daarin ben je echt niet de enige*.

Begin gewoon vandaag met het opbouwen van je conditie! 
Conditie opbouwen op je 60ste is zeer belangrijk. Hoe eerder je hier mee begint, hoe beter. Door meer te bewegen verlaag je het risico op hart- en vaatziektes, diabetes type 2 en depressieve klachten. Daarnaast heb je minder kans op botbreuken zoals een heupfractuur wat veel voorkomt bij 60-plussers. Ook mag je er vanuit gaan dat je minder kans heb op dementie of Alzheimer. Bewegen houdt je hersenen fris en je lichaam fit! Ben je nog niet begonnen met het opbouwen van je conditie? Dan is het belangrijk om nu een begin te maken. De Me-Mover kan je helpen met het verbeteren van je conditie. We adviseren wel om een medische keuring op voorhand te doen. Vooral als je last hebt van medische klachten zoals artrose of als je nog nooit hebt gesport. 

Download het gratis trainingsschema voor starters

Versterk je spieren, zonder je gewrichten te belasten

Wat is een Me-Mover precies?

De Me-Mover is een stepmachine die aangedreven wordt door een loopbeweging te maken op twee voetsteunen. Je kan zowel binnen als buiten sporten met de Me-Mover.

De Me-Mover is een stepmachine die aangedreven wordt door een loopbeweging te maken op twee voetsteunen. Vergelijkbaar met een crosstrainer maar dan heerlijk in de buitenlucht. De Me-Mover biedt een intensieve training voor het gehele lichaam. 

Zo ontwikkel je 6 van de 8 belangrijkste spiergroepen en train je je uithoudingsvermogen.  Spieren in buik, benen, billen en rug worden versterkt zonder je gewrichten te belasten. En juist dat is belangrijk als je 60-plusser bent. Naast het versterken van spieren train je conditie, evenwicht en coördinatie waardoor je (romp)stabiliteit aanzienlijk verbeterd. Bekijk deze video voor meer informatie. 

loopfiets volwassenen
Try-out inplannen?

Wil jij ook kennis maken met de Me-Mover? Plan een try-out in. Wilma neemt je mee op pad en geeft handige tips. De kosten hiervoor zijn €25,- p.p. en mogelijk in de avonduren. Je start vanaf locatie Zwijndrecht of Ridderkerk. 

sporten met artrose

Train de belangrijkste spiergroepen

Tijdens het Me-Moveren train je maar liefst zes van de acht belangrijkste spiergroepen. Bovendien sport je in de buitenlucht! Je zal veel bekijks krijgen van hardlopers en wielrenners terwijl jij voorbij racet. 

sporten met artrose

Werk aan je conditie en verbrandt calorieën

Je bouwt een conditie op en verbrandt veel calorieën door de hoge intensiteit tijdens het Me-Moveren. In vergelijking met traditioneel fietsen verbrandt je tussen de 30% en 40% meer calorieën. 

sporten met artrose

Ook voor pre- en postoperatieve behandeling

De Me-Mover is ook geschikt voor mensen met een: meniscus-, kruisband(en)- en spierscheuring. Daarnaast kan de Me-Mover ook gebruikt worden als pre- en postoperatieve behandeling. 

Sneller herstel na een operatie of ziekte

Na een operatie of ziekte is het belangrijk om te blijven sporten. Door vooraf de operatie te sporten en je spieren te trainen, versnel je ook het revalidatieproces.

Krijg je binnenkort een nieuwe heup of knie en moet je hierdoor revalideren? Door vooraf te sporten en je spieren te trainen, versnel je het revalidatieproces. Door te bewegen op een Me-Mover worden de spieren in je benen, armen en rug versterkt. Om het revalidatieproces nog soepeler te laten verlopen, gebruik je de Me-Mover ook na je operatie. We adviseren om dit onder medische begeleiding te doen.

Wil je weer sporten na een operatie of ziekte? Dat kan best spannend zijn. Om vertrouwen in je lichaam terug te krijgen, is het wel belangrijk om te beginnen. De Me-Mover heeft een lage impact op je gewrichten. Hierdoor kun je de Me-Mover prima gebruiken als revalidatiemiddel (onder medische begeleiding). Ook sta je door de staande houding een stuk stabieler! 

Josephine - geniet weer van het sporten 

Na jarenlang gepassioneerd hardlopen moest ik daar helaas mee stoppen vanwege serieuze problemen in de onderrug (o.a artrose). Ik was echt even radeloos. Hoe moest ik nu verder zonder hardlopen? Toen Wilma met de Me-Mover kwam en dat lukte redelijk die eerste keer. Opstappen, stoppen en weer doorgaan. Een week later had ik er een gekocht: een witte. Een keer in de week ga ik met een groepje en Wilma trainen en dat is gezellig en ontspannen. Elke keer leer ik er weer iets bij. Als ik nu vanuit huis op m'n Me-Mover stap ben ik direct zen, ik geniet ervan om door de natuur te me-moveren, wel over fietspaden, heerlijk is dat. Dus wat ga je doen dit weekend? Juist ja.

Gerhard- heeft problemen met zijn rug

Als 60plus roeier met lage rug klachten en gewrichtspijn bij hardlopen is de Me-mover voor mij een uitkomst. De beentrap voelt eigenlijk net als die in de roeiboot. Verder is het net een traploop training. Als je wilt kan je een zware training draaien. Wilma van Run on Wheels geeft ook leuk enthousiast goed les in de techniek. Onze Me-mover staat snel buiten en karren maar. Dat gemak van even snel een leuk rondje doen maakt ook dat het ook elke dag gebeurt. Je kunt ook maar 1been trainen als je wilt. Sowieso een van de trainingen maar extra handig bij een geblesseerd been. 

Margo - revalideert van haar heupprothese

Afgelopen december werd ik 60 jaar. Op 15 januari 2020 ben ik geopereerd en kreeg een nieuwe heup. Tot aan de operatie ben ik op de Me-Mover blijven trainen die ik in 2018 heb gekocht. De fysio vond het belangrijk dat ik in beweging bleef. Nu ben ik al weer buiten aan het trainen met mijn nieuwe heup en dat gaat prima op de Me-Mover, omdat de impact op mijn lichaam bijzonder laag is. De Me-Mover past dus prima in mijn revalidatie programma.

Bekijk meer recensies »

Stel een vraag