Ontdek de outdoor trend van 2020: de me-mover
PLAN EEN GRATIS TRY-OUT!

Fitnessen in de buitenlucht? Wat dacht je van de Me-Mover!

De Me-Mover biedt je een intensieve en optimale training voor het hele lichaam. Een  leuke, efficiente en eenvoudige manier om naast veel plezier tegelijkertijd veel calorieën te verbranden. Met het unieke systeem van de Me-Mover ontwikkel je 6 van de 8 belangrijkste spiergroepen in één.

Full Body Workout

Spieren in benen, armen en rug worden versterkt. Ook train je evenwicht en coördinatie.

Cardiotraining

Conditie opbouwen en calorieën verbranden. 33% hoger dan traditioneel fietsen.

Low-impact

Impact op je knieën, enkels en ruggengraat is radicaal lager dan bij hardlopen. Kan het revalidatieproces versnellen

Comfortabel

De natuurlijke staande houding is stabieler en vermindert de druk op nek en rug.

Zichtbaar

Een hogere positie maakt het makkelijker om te zien en gezien te worden.

Hoge intensiteit

Een uitgebreide, intensieve en effectieve training in korte tijd.

Train altijd en overal

Buiten op diverse ondergronden en binnen op een speciale indoortrainer.

Inklapbaar

Eenvoudig in te klappen en mee te nemen in iedere personenauto.

Balans tussen belasting en spierontwikkeling

De ontwikkeling van de Me-Mover is gebeurd met de ondersteuning van medische data en experts. Het zorgt daardoor voor een perfecte balans tussen belasting en spierontwikkeling.
De Me-Mover is bewezen het beste en meest alround outdoor (standup bike) apparaat in Nederland.

Veelgestelde vragen over de Me-Mover

Wat is de Me-mover nu precies?

De Me-Mover is een stepmachine die aangedreven wordt door een loopbeweging te maken op
twee voetsteunen. Vergelijkbaar met een crosstrainer maar dan heerlijk in de buitenlucht. De Me-Mover biedt een intensieve training voor het gehele lichaam. Zo ontwikkel je 6 van de 8 belangrijkste spiergroepen en train je je uithoudingsvermogen.  Spieren in buik, benen, billen en rug worden versterkt zonder je gewrichten te belasten. Naast het versterken van spieren train je conditie, evenwicht en coördinatie waardoor je (romp)stabiliteit aanzienlijk verbeterd. Een geweldig alternatief voor hardlopen, fietsen of skiën of als aanvulling op je training. Het bewegen op de Me-Mover heeft nog minder impact op de gewrichten (knieën, enkels en ruggengraat) dan bij wandelen. Daarbij verbrand je in vergelijking met fietsen ook nog eens tussen 30 en 40% meer calorieën. Wat heel fijn is als je wilt afvallen.  Na wat training haal je al gauw een snelheid van 20/25 km per uur.  Een super leuke manier om zowel sportief al recreatief in beweging te zijn.

Is de Me-Mover een alternatief of aanvullende training voor hardlopers?

De Me-Mover is om verschillende redenen een super aanvulling op het hardlopen. Je traint andere spieren dan bij hardlopen en de (boven)beensperen train je anders, waardoor je aan kracht wint. Heupen en bovenlichaam worden sterker gemaakt, wat zorgt voor betere loopprestaties. Sterke rompspieren werken niet alleen preventief tegen blessures maar zorgen er ook voor dat je efficiënter gaat lopen. Het lopen kost minder energie doordat het lichaam minder hoeft te compenseren en zo haal je nog meer kracht uit je benen. De Me-Mover biedt een intensieve en optimale training voor buiten.  Je kunt door de lage belasting op gewrichten langer, harder en veiliger trainen en voorkom je blessures.

Kan ik de Me-Mover ook gebruiken voor medische doeleinde? 

cardio apparaat cardio fitness krachttraining

De Me-Mover een geweldig trainings- en revalidatietoestel voor buiten. Door de lage impact op gewrichten is het mogelijk om de Me-Mover in te zetten tijdens een revalidatie proces (onder medische begeleiding) of bij lichamelijke klachten. Bij rug- en knieklachten (bijvoorbeeld artrose) is het belangrijk de spieren te versterken. Hierdoor worden gewrichten beter ondersteund, verminderd de druk op het beschadigd kraakbeen wat zorgt voor minder pijn.  De Me-Mover is tevens inzetbaar bij meniscus, kruisband en andere spierscheuringen, heupklachten en bij chronische pijnklachten (bijv. fibromyalgie). Was tot nu toe wandelen de enige bewegingsvorm van sport die je kon doen, dan is de Me-Mover zeker het proberen waard. Het versterkt spieren waardoor de kans op osteoporose (botontkalking) vermindert. Het is goed voor hart en bloedvaten, longen en de hersenen. Een super leuke en goede vorm van bewegen.  “Rust Roest” bewegen dus.

Kan ik de Me-Mover gebruiken om te trainen voor mijn skivakantie?

Trainen voor je skivakantie kan het hele jaar door op de Me-Mover. Door het carver (kantel) effect kan je het skiën nabootsen. Je gebruikt alle spieren die ook bij het skiën belangrijk zijn. Je versterkt deze waardoor het uithoudingsvermogen  van de beenspieren omhoog gaat en je conditie zal verbeteren. Wachten op een cursus of binnenshuis spierversterkende oefeningen doen is niet meer nodig. Je gaat het hele jaar door vanuit huis de weg op. 
Me-Moveren is een mooi alternatief voor de maanden dat sneeuw niet binnen handbereik is.

Kan ik de Me-Mover huren?

conditie opbouwen 60 plus

Wil je op eigen gelegenheid op pad, dan is het mogelijk een Me-Mover te huren. Ook hier is de leeftijd vanaf 18 jaar en dien je op de hoogte te zijn van het gebruik van de Me-Mover. Heb je geen ervaring dan is het handig een afspraak te maken (voorafgaande van de huur) voor een try-out. Zo weet je wat je wel en niet kan doen met de Me-Mover en kan je veilig op pad.

Stel een vraag