Loopfiets volwassenen

Een loopfiets volwassenen kan je helpen als je meer in beweging wil zijn. De Me-Mover is een sportief alternatief van de loopfiets voor volwassenen.

Dat wil ik proberen!

Wanneer kies je voor een
loopfiets volwassenen?

Een loopfiets volwassenen kan je helpen als je graag in beweging wil zijn. Je wil meer bewegen maar je hebt moeite met lopen of fietsen. Dit kan komen door bijvoorbeeld artrose of overbelasting van de gewrichten. De oorzaak van deze gewrichtsproblemen kan worden gemeten door te kijken wanneer, hoe en waar je het meeste last van hebt. De huisarts test en bekijkt de gewrichten. In de meeste gevallen is de oorzaak van de gewrichtsproblemen onbekend. Toch is het wel belangrijk om in beweging te blijven! Controleer uw situatie altijd met een deskundige. Mag je bewegen? En bovenal, wil je weer bewegen? Dan kan een loopfiets volwassenen de oplossing voor jou zijn. 

De Me-Mover is een loopfiets volwassenen, maar dan net anders!

De Me-Mover is niet een standaard loopfiets volwassenen zoals je die gewend bent. Het is nog veel leuker! Dit cardio apparaat heeft net als een standaard loopfiets volwassenen een lage impact op je gewrichten maar dan zonder zadel. Je staat rechtop waardoor je makkelijker kan zien maar ook gezien kan worden. Wees niet bang! Dit sportieve alternatief van een loopfiets volwassenen heeft een lage impact op zowel je knieën, enkels als ruggengraat. De Me-Mover is ook inklapbaar en kun je ook gebruiken op verschillende ondergronden. Zo kan je nieuwe routes blijven ontdekken! 

loopfiets volwassenen

Lang zitten in de auto, staan en lopen waren pijnlijk. Na een paar weken op de Me-Mover merkte ik dat mijn beenspieren weer aansterkten - Ronald Arenz

Nog meer voordelen van dit sportieve alternatief voor de loopfiets volwassenen!

Verbrand meer in minder tijd, door de hoge intensiteit bespaar je met deze loopfiets volwassenen zelfs tijd!

loopfiets volwassenen

Cardio fitness, krachttraining en vetverbranding, een alles in 1 fitnessapparaat

loopfiets volwassenen

Versterk je core en houding, op deze loopfiets volwassenen sta je rechtop waardoor je goed gezien wordt!

loopfiets volwassenen

Train je balans en stabiliteit met dit sportieve alternatief van de loopfiets volwassenen. 

loopfiets volwassenen

Lage impact op gewrichten, zo kun je zonder pijn door blijven trainen

loopfiets volwassenen

Verlicht stress en angst, sporten en bewegen draagt bij aan jouw mentale gezondheid 

conditie opbouwen 60 plus header

Probeer dit sportieve alternatief van de loopfiets volwassenen

De Me-Mover is dus net even anders. Het is eigenlijk veel leuker! Wil je het eerst uitproberen? Boek dan een try-out. Wilma neemt je mee en geeft je handige tips. De kosten hiervoor zijn €25,- p.p. en mogelijk in de avonduren. Je start vanaf locatie Zwijndrecht of Ridderkerk. 

Veelgestelde vragen over de Me-Mover

Wat is de Me-Mover nu precies?

loopfiets volwassenen

De Me-Mover is een stepmachine die aangedreven wordt door een loopbeweging te maken op twee voetsteunen. Het lijkt op een loopfiets volwassenen en is vergelijkbaar met een crosstrainer maar dan heerlijk in de buitenlucht. De Me-Mover biedt een intensieve training voor het gehele lichaam. Zo ontwikkel je 6 van de 8 belangrijkste spiergroepen en train je je uithoudingsvermogen.  Spieren in buik, benen, billen en rug worden versterkt zonder je gewrichten te belasten. Naast het versterken van spieren train je conditie, evenwicht en coördinatie waardoor je (romp)stabiliteit aanzienlijk verbeterd. Een geweldig alternatief voor hardlopen, fietsen of skiën of als aanvulling op je training. Het bewegen op de Me-Mover heeft nog minder impact op de gewrichten (knieën, enkels en ruggengraat) dan bij wandelen. Daarbij verbrand je in vergelijking met fietsen ook nog eens tussen 30 en 40% meer calorieën. Wat heel fijn is als je wilt afvallen.  Na wat training haal je al gauw een snelheid van 20/25 km per uur.  Een super leuke manier om zowel sportief al recreatief in beweging te zijn.

Kan ik de Me-Mover ook gebruiken voor medische doeleinden?

cardio apparaat cardio fitness krachttraining

De Me-Mover is een dubbelganger voor de loopfiets volwassenen. Door de lage impact op gewrichten is het mogelijk om de Me-Mover in te zetten tijdens een revalidatie proces (onder medische begeleiding) of bij lichamelijke klachten. Bij rug- en knieklachten (bijvoorbeeld artrose) is het belangrijk de spieren te versterken. Hierdoor worden gewrichten beter ondersteund, verminderd de druk op het beschadigd kraakbeen wat zorgt voor minder pijn.  De Me-Mover is tevens inzetbaar bij meniscus, kruisband en andere spierscheuringen, heupklachten en bij chronische pijnklachten (bijv. fibromyalgie). Was tot nu toe wandelen de enige bewegingsvorm van sport die je kon doen, dan is de Me-Mover zeker het proberen waard. Het versterkt spieren waardoor de kans op osteoporose (botontkalking) vermindert. Het is goed voor hart en bloedvaten, longen en de hersenen. Een super leuke en goede vorm van bewegen.  “Rust Roest” bewegen dus.

Kan ik dit sportieve alternatief van de loopfiets volwassenen huren?

conditie opbouwen 60 plus

Ja natuurlijk! Wil je op eigen gelegenheid op pad, dan is het mogelijk een Me-Mover te huren. Ook hier is de leeftijd vanaf 18 jaar en dien je op de hoogte te zijn van het gebruik van de Me-Mover. Heb je geen ervaring dan is het handig een afspraak te maken (voorafgaande van de huur) voor een try-out. Zo weet je wat je wel en niet kan doen met de Me-Mover en kan je veilig op pad.

Stel een vraag