Step/Kickbike
GRATIS PROEFLES
PLAN EEN TRY-OUT!

Kom vooruit met de Step/Kickbike

De Kickbike (step) is geschikt voor jong en oud en gemakkelijk te leren.
Met het trainen op de Kickbike verbeter je de conditie en train je naast de spieren in billen en benen ook arm- en schouderspieren.  Daarbij is steppen laagdrempelig en heb je er geen cursus of handleiding voor nodig om het te leren. Het wisselen van been zal in het begin even wennen zijn maar uiteindelijk krijgt iedereen dit onder de knie. Of je de Kickbike nu voor woon-werkverkeer, voor een tourrit, boodschap of een training wil gebruiken het kan allemaal.

Tips voor een ontspannen Kickbike rit!!

De Kick (afzet)
Ontspannen steppen, afzetten en relaxed het stuur vasthouden vergt minder energie en zal je minder spierpijn ervaren na je eerste ritjes.
Bij het afzetten zwaai je je been naar voren en daarna naar achteren met een ontspannen en lichtgebogen knie. Daarna je been weer losjes van achteren naar voren zwaaien, ook ideaal bij wind mee (slag helemaal afmaken) Voor meer snelheid of tegen de wind in dient een kortere slag en snellere wissel gemaakt te worden.

Wisselen van been
Tijdens het Kickbiken moet je om de 8 a 12 kicks wisselen van been omdat het been waarop je rust zal verzuren. In het begin zal dit wellicht sneller zijn, maar naarmate je meer ervaring krijg kunnen de wissels langer duren. Het wisselen op het smalle plankje is even wennen maar zal ook steeds makkelijker gaan.
Zie onderstaand voorbeeld :

Na de wissel schema herhalen.

Viaductje op en af

Handig is het om te weten hoe het klimmen en afdalen gaat met de Kickbike.
Kijk hiervoor op de video’s van www.kickbike.com. Belangrijk bij het klimmen is dat je sneller moet afzetten en van been moet wisselen. Hou bij het afdalen altijd rekening met de snelheid, dus regelmatig en rustig afremmen, beide
voeten op het plankje en rechtop blijven staan.

Kickbike huren?

Weet u niet zeker of de Kickbike iets voor u is, dan kunt de Kickbike Sport G4 bij ons huren.
Kijk voor prijzen en bijzonderheden in de prijslijst.

Kickbike huren!

Stel een vraag